Nieuws

Kijk hier voor het laatste nieuws

Langeviele Middelburg is nu hip and happening

Langeviele Middelburg is hip and happening

Al eerder berichtten wij dat Middelburg naast Amsterdam en Den Bosch een stad is waar het aantal winkels de afgelopen jaren stabiel bleef. Wie regelmatig door Middelburg loopt zal niet helemaal verrast zijn door het bericht. Neem de Langeviele: een winkelstraat die de laatste jaren sterk vernieuwd is. Hip en traditioneel, duur en discount zijn er naast elkaar te vinden.

Een aantal ondernemers uit de Langeviele delen hun ervaringen.

Damesmodezaak Cecil
“Meer historie, een gevarieerd aanbod, de aanwezigheid van horeca en wat voor ons van belang is, is meer Duitse toeristen”, verklaart Raymond Bulle van modezaak Cecil. Cecil is een Duitse formule, vandaar dat het aantal Oosterburen dat door de Langeviele struint een belangrijke factor is voor zijn zaak. “De Langeviele is door zijn diversiteit een gezellige straat om doorheen te lopen, precies wat de hedendaagse consument wil. En het ontwikkelt zich nog steeds. Zodra een pandje leeg komt, zit er vrij snel een nieuwe zaak in.”

Interieurzaak BMK
Het pand is typerend voor de verandering die de Langeviele de laatste jaren doormaakt. Winkeliers die sinds jaar en dag in deze straat gevestigd waren, zoals Smith Kaas, hebben plaats gemaakt voor een nieuwe generatie ondernemers.

Monique Kochanowski vertelt: “Wij hadden in Sint Laurens een winkel aan huis die 2,5 dag per week open was. We wilden naar de stad, naar een groter pand om uit te kunnen breiden en meer klanten te trekken. Het moest Middelburg worden. Het is boven verwachting goed gegaan. Toeristen zijn voor ons belangrijk. Er zijn heel wat mensen met een tweede huis waarvoor ze spullen zoeken.”

Damesmodezaak Wit & Zo
Het is een opvallende modezaak, niet dat er alleen spierwitte kleding in de rekken hangt. “Maar de basis is wit, dat is de uitstraling”, zegt eigenaresse Astrid Prent. Met haar compagnon Meike Hagenaars verhuisde ze de afgelopen zomer van de Vlasmarkt naar de Langeviele. Specialisatie, opvallen tussen de rest van het aanbod werkt, is de ervaring van Prent. “Het is een feestje, de Langeviele is hip and happening, daarom hebben wij bewust voor deze winkelstraat gekozen en niet voor de Lange Delft.

Audio speciaalzaak Echo Audio
De speciaalzaak in geluidsapparatuur zit in het begin van de Langeviele. Jacco Minnaard werkt al sinds 2000 in de zaak en heeft de winkelstraat in de loop der jaren zien veranderen. De omslag kwam misschien wel met de komst van de 2 grote publiekstrekkers:
Oil & Vinegar
en Dille & Kamille. Oer-Middelburgse bedrijven zoals de sportzaak Jongepier verdwenen om plaats te maken voor de nieuwkomers. Echo Audio bleef. Service, kennis en een goed assortiment, allemaal opgebouwd door vele jaren ervaring, is volgens Minnaard de reden dat Echo Audio de internetstorm weet te doorstaan. Mensen uit het hele land, België en Duitsland behoren tot onze klantenkring.”

 

Bron: PZC – Theo Giele