Nieuws

Kijk hier voor het laatste nieuws

Pepernotenwinkel geopend aan de Lange Delft in Middelburg

Van Delft Pepernotenfabriek in Middelburg

Op woensdag 4 oktober is aan de Lange Delft 3 in Middelburg een echte pepernotenwinkel geopend. Deze pop-up storen van ‘Van Delft de Pepernotenfabriek’ verkoopt in de komende maanden voor Sinterklaas wel 50 verschillende smaken pepernoten. Een pepernoot met bijvoorbeeld de smaak van appeltaart, zure matten, drop óf de verkooptopper met karamel-zeezout smaak.

30 tijdelijke pepernotenwinkels
De afgelopen maand heeft ‘Van Delft de Pepernotenfabriek’ iedere dag een nieuwe tijdelijke pepernotenwinkel geopend, verspreid door heel Nederland. De vestiging in Middelburg is de laatste pepernotenwinkel, van de in totaal 30 winkels, die zijn deuren opent.

Oudste en grootste pepernotenfabriek ter wereld
Al sinds 1880 bakt ‘Van Delft de Pepernotenfabriek’ uit Harderwijk pepernoten. Van Delft is de grootste en oudste pepernotenfabriek ter wereld; zijn produceren ongeveer 70% van de verkochte pepernoten in Nederland.

Historie pepernoten
Pepernoten zijn een Nederlandse traditie waarvan de oorsprong teruggaat tot de 16e eeuw. In die tijd krijgen kinderen bij het Sinterklaasfeest pepernoten die gemaakt zijn van deegresten van peper- en kruidkoek. Sinds de 18e eeuw is de pepernoot (kruidnoot) met kruiden uit het Verre Oosten (de kruidnoot) favoriet. Het strooien van pepernoten is een traditie die in de 19e eeuw ontstaat en zou symbool staan voor vruchtbaarheid.

Volg de Pepernotenfabriek op Facebook.

Bekijk ook de video.